İSTANBUL - KOCAELİ
Sitede Ara

HAKKIMIZDA

0262 654 02 99

EPOKSİSAN A. Ş. olarak epoksi de uzmanlaşmış ekibimiz ve profesyonel ekipmanlarımız ile 20 yıldır işimizi hep iyi referanslar kazanmak için yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.


Epoksi Reçineler ve Sertleştiriciler

Epoksi reçineler, termosetler grubunda yer alan yapışma gücü yüksek olan kimyasal reçinelerdir. Suya, aside ve alkaliye dirençleri çok yüksek olan epoksi reçineler, zamanla bu özelliklerini yitirmezler. Genellikle iki komponentli olan epoksiler, diğer termoset plastikler gibi belli süre sonra sıvı halden katı hâle geçer ve sonrasında bir iki hafta içinde kürlenerek final sertliğe ulaşır.

Uygulama Alanları

Epoksi esaslı maddelerin kullanım alanları bir hayli geniş olmakla birlikte, kaplamalar (zemin kaplamaları, deniz taşıtlarının ve metal boruların yüzey kaplamaları), boya, yapıştırıcı, kompozit metaryaller, örneğin karbon elyaf ve cam elyaf takviyeleri (bu alanda polyester, vinil ester ve diğer termoset bazlı reçineler kullanılmasına rağmen), otomotiv endüstrisi gibi çeşitli alanları içerir. Epoksilerin genel özellikleri; mükemmel yapışma, kimyasal ve ısı direnci sağlama, iyimükemmel mekanik özelliklere sahip olma ve çok iyi elektriksel yalıtım sağlamadır. Epoksilerin birçok özelliği (örneğin epoksiler genellikle elektiriği izole derken, gümüş dolgulu epoksiler iyi bir eletrik iletkenliğine sahiptir) modifiye edilebilir. Elektronik uygulamalar için yüksek elektrik direnci ile birlikte yüksek ısı yalıtımı ya da termal iletkenlik sunan varyasyonlar mevcuttur.

Epoksi Kaplamalarının Avantajları
• Hijyeniktir,
• Kimyasal ve mekanik dayanımı yüksektir,
• Antistatiktir,
• Tozuma yapmaz,
• Aşınmalara karşı dayanıklıdır,
• Antibakteriyeldir ,
• Estetiktir,
• Su geçirme,
• Kolay temizlenir,
• Uzun ömürlüdür.

Epoksi Reçine Kimyası

Epoksi reçineler düşük moleküler ağırlıklı önpolimer ya da normalde en az iki epoksit grubu içeren yüksek molekül ağırlıklı polimerlerdir. Epoksit grubu, bazen glisidil ya da oksiran grubu olarak da adlandırılır.

Epoksi reçineler geniş bir yelpazede üretilmektedir. Günümüzde epoksi reçine üretimi için gerekli olan hammaddelerin çoğu petrol türeviyken, bazı bitkisel kaynaklar da kullanılabilmektedir (epiklorohidrin yapımında kullanılan gliserol gibi).

Epoksit içeriği epoksi reçineler için önemli bir kriterdir. Yaygın olarak epoksit sayısı olarak ifade edilir ve bu sayı 1 kg reçinedeki epoksi eşdeğer ağırlığıdır (Eq/kg) ya da eşdeğer ağırlık olarak adlandırılır; bu da epoksitin 1 mol eşdeğeri içeren reçine gram olarak ağırlığıdır (g/mol).

Eşdeğer Ağırlık (g/mol)=1000/ epoksit sayısı (Eq/kg) Eşdeğer ağırlık ya da epoksit sayısı epoksi reçinenin kürlenmesinde kullanılan hızlandırıcı (sertleştirici) miktarını hesaplamada kullanılır.

Epoksi Reçine Çeşitleri

Epoksi Reçine Çeşitleri Bisfenol A bazlı epoksi reçineler

Epoksi reçinelerin en önemli ve yaygın olan tipi, Epiklorohidrin ve Bisfenol A’nın reaksiyona girmesi sonucunda Bisfenol A’nın Diglicidil eter oluşturmasıyla meydana gelir. Bu sınıfın en basit tipli reçinesi 2 mol epiclorohidrinin 1 mol Bisfenol A ile reaksiyona girip Bisfenol A Diglisidil eter oluşturmasıyla meydana gelir. Bu reçineler 25°C sıcaklıkta, tipik olarak 515 Pa.s aralığında viskoziteye sahip, oda sıcaklığında saydam, renksiz, soluk sarı renkte olan reçinelerdir. DOW markalı Bisfenol A bazlı reçineler farklı uygulama ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Aşağıdaki tabloda, Bisfenol A bazlı reçine tiplerinin uygulamaya sağladığı özelliklere göre bir derleme yapılmıştır.

Bisfenol F bazlı epoksi reçineler

Bisfenol F bazlı reçinelerde tıpkı Bisphenol A bazlı reçinelerine benzer şekilde sentezlenmektedir. Bununla birlikte Bisfenol F bazlı reçineler daha düşük viskoziteye sahiptir ve gram başına daha çok epoksi içerdiğiklerinden daha fazla kimyasal dayanım vardır.

Novalak reçineler

Yüksek epoksit işlevselliğine sahip bu reçine tipleri yüksek sıcaklığa ve kimyasallara dayanım sağlarken, düşük esneklik gösteren birok çapraz bağlı polimer ağından oluşmaktadır. %100 katılı hibrit novalak epoksi reçine sistemleri solvent, uçucu madde ya da organik bileşen içermemektedir.

WhatsApp Hizli Basvuru

Alifatik epoksi reçineler

İki tip alifatik epoksi reçine çeşidi vardır: glisidil epoksi reçineler ve sikloalifatik epoksi reçineler. Glisidil epoksi reçineler; epiklorohidrin ile alifatik alkoller veya poliollerin reaksiyonu sonucunda glicidil eterlerin ya da alifatik karboksilik asitleri reaksiyonu sonucu glisidil esterlerin oluşumundan meydana gelir. Bu reçineler oda sıcaklığında düşük viskoziteli reçinelerdir (10200 mPa.s) ve genellikle reaktif seyreltici olarak, diğer epoksi reçinelerin viskozitesini düşürmek amacı ile kullanılır. Sikloalifatik epoksi reçineler oda sıcaklığında düşük viskozitelerinde olmasının yanında yüksek sıcaklıklara dayanımı sağlar. Bu tür reçineler özellikle elektronik uygulamalarda kullanılır.

Glisidilamin reçineler

Gilisidilamin epoksi reçineler yüksek işlevsel epoksiler olup aromatik amin ile epiklorohidrinin reaksiyonu sonucu oluşur. Bu reçineler oda sıcaklığında düşük ve orta viskozitelidir ve bunların işlenebilirliği, EPN ya da ECN reçinelere göre daha kolaydır. Bu özelliklerin yanı sıra yüksek sıcaklık dayanımı ve mekanik özellikleri, bu reçinelerin havacılık kompozit uygulamalarında kullanılmasını sağlar.

Epoksi Sertleştiricileri

Epoksi sertleştiricileri son kullanıcının ihtiyaçına göre kimyasal dayanımı, UV dayanımı, mekanik dayanımı sağlayan en önemli bileşendir.


Genel olarak kürlenmemiş epoksi reçineler düşük mekanik, kimyasal ve ısı dayanımına sahiptirler. Bu iyi özellikler ancak üç boyutlu çapraz bağlı termoset yapıdaki sertleştirici ve linear epoksi reçinenin tepkimeye girmesiyle elde edilir. Bu işleme genel olarak kürlenme denir. Epoksi reçinenin kürlenmesi ekzotermik reaksiyondur ve kontrol altında tutulmazsa bazı durumlarda termal bozunma sonucu ısı açığa çıkarmaktadır.



Bölgelerimiz


Belgeler

» KAMPANYALI EPOKSİ ZEMİN KAPLAMA HİZMETİ  
Sık Sorulan Sorular
Epoksi uygulanan zemin suya dayanıklımıdır ?

Epoksi zemin üzerinden alt katmana su geçirmez ve suya dayanıklı bir maddedir ama betondan gelebilecek nem epoksiye zarar verir.

Epoksi uygulanan zemin hijyenmidir ?

Epoksi Hijyeniktir,tozumayan antibakteriyel ortamlar sağlar.

Epoksi uygulanan zemin temizliği kolaymıdır ?

Epoksi Temizlenmesi son derece kolaydır su herhangi temizlik malzemesi detarjan ve paspas ile temizlenebilir kir tutmaz ve antibakteriyel bir maddedir.

Epoksi uygulanan zemin dayanıklımıdır ?

Epoksi Mekanik ve kimyasal dayanıklığı son derece yüksektir uzun yıllar dayanır ve hep güzel görünümlüdür.

Epoksi uygulanan zemin tek renkmidir ?

Epoksi istenilen sınırsız renklerde eksiz olarak uygulanabilir.Renkler kişiye özeldir

Epoksi uygulanan zemin ne kadar sürede uygulanır ?

Epoksi Uygulama süresi oldukça kısa olup, tamiri kolay ve ucuzdur.

Epoksi zararlı mıdır?

Solventsiz epoksi kaplamalar uygulama sırasında koku çıkarmaz.

Epoksi zararlı değil aksine çok faydalı bir kaplamadır.

Antibakteriyel hijyenik ortamlar sağladığından Sağlık Bakanlığı gıda firmalarına epoksi kaplamaları mecburi tutmuştur.

Epoksi Fiyatları pahalı mıdır?

Epoksi yapılacak kalınlığa uygulama çeşidine göre fiyatı değişen ve uzun yıllar dayanıklı olduğu için ekonomiktir.

Epoksi Nerelerde Kullanılır

Epoksi antibakteriyel hijyenik ortmanlar istenilen yerlerde zemini kir yağ ve sudan korumak istenilen yerlerde ortama şıklık katılmak istenen yerlerde;

Gıda üretimhaneleri

Hastaneler

Fabrikalar

Okullar

Spor Salonları yüzme havuzları teraslar ve son zamanlar da evlerde de olmak üzere her alanda kullanılabilir.